4 | 3 | |||
a2 = 1 − | = − | |||
5/2 | 5 |
4 | 8 | 2 | ||||
a3 = 1 − | = − | = − | ||||
12/5 | 12 | 3 |
4 | 5 | |||
a4 = 1 − | = − | |||
7/3 | 7 |
4 | 12 | 3 | ||||
a5 = 1 − | = − | = − | ||||
16/7 | 16 | 4 |
4 | 7 | |||
a6 = 1 − | = − | |||
9/4 | 9 |
4 | 16 | 4 | ||||
a7 = 1 − | = − | = − | ||||
20/9 | 20 | 5 |
4 | 4 | ||||||||||||
an+2 = 1 − | = 1 − | = | |||||||||||
an+1 + 3 |
|
4 | 1 | an + 3 | |||||||||||||||||||
= 1 − | = 1 − | = 1 − | = | ||||||||||||||||||
|
| an + 2 |
1 | ||
= − | ||
an + 2 |
p | ||
niech an = | ||
q |
1 | p+2q − q | q | ||||||||||
wtedy: an+2 = − | = − | = − | ||||||||||
| p+2q | p+2q |
q | ||
dla n = 2k+1 sądzimy, że jeżeli p+q = 1 to wtedy an+2 = − | ||
q+1 |
q | ||
dla n = 2k sądzimy, że jeżeli p+q = 2 to wtedy an+2 = − | ||
q+2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |