x3 + y3 | x3 + y3 | (x3 + y3)2 | ||||
L = ( | )1/3 ≤ (| | |)1/3 = ( | )1/6 ≤ | |||
2 | 2 | 4 |
(x3 + y3)2 + (x3 − y3)2 | x6 + y6 | |||
≤ ( | )1/6 = ( | )1/6 = P □ | ||
4 | 2 |
k3 + 1 | k6+1 | |||
x 3√ | ≤ x 6√ | |||
2 | 2 |
k3 + 1 | k6+1 | |||
3√ | ≤ 6√ | , | ||
2 | 2 |
k3 + 1 | k6+1 | |||
( | )2 ≤ | |||
2 | 2 |
x3 + y3 | |x|3| + |y|3 | |x|6 + |y|6 | ||||
3√ | ≤ 3√ | ≤ 6√ | = | |||
2 | 2 | 2 |
x6 + y6 | ||
= 6√ | , | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |