Oblicz granicę funkcji
Adrian_02: x→+
∞
x→−3
lim(12x
5−5x
3+2)
x→−
∞
27 lis 15:09
wredulus_pospolitus:
i problem polega na
27 lis 15:10
wredulus_pospolitus:
a) −2/5
b) brak granicy
c) −∞
27 lis 15:11
Adrian_02: Tylko prosiłbym o obliczenia, bo o wyniki mi nie chodzi
27 lis 15:21
wredulus_pospolitus:
wskaż mi gdzie w poście o 15:09 napisałaś, że PROSIŁABYŚ oto aby ktoś zamieścił Ci obliczenia
27 lis 15:32
Adrian_02: No to teraz o tym wspominam? Po co się unosić, nie rozumiem
27 lis 15:33
wredulus_pospolitus:
Nie rozumiesz?
Wrzucasz przykłady ... bardzo podstawowe przykłady granic ... absolutnie nic od siebie nie
napiszesz ... nie napiszesz z czym KONKRETNIE masz problem ... nie pokażesz co próbowałeś
zrobić ... jedyne co robisz to siedzisz z założonymi 'recami' i czekasz na gotowca.
Ja rozumiem, że może jako dziecko miałeś podawane wszystko na srebrnej tacy − ale tak życie nie
działa
27 lis 15:39
Adrian_02: Wiesz, że można było zakończyć ten temat już na moim wpisie o 15:21?
Ale widzę że musiałem jakieś uczucia urazić, czy coś. To tak tylko wspomnę, że nie siedzisz
tutaj za karę.Jest to darmowa strona, więc jak tak bardzo duży problem jest po prostu wykonać
w ramach POMOCY (też tak zaakcentuję z capslockiem)przykłady wraz z obliczeniami, to przecież
nikt nie każe ci tego robić. Ale już nie musisz wykonywać obliczeń, już wolę przeczekać do
poniedziałku i podpytać nauczycielkę o to, niż łaskawie błagać jakiegoś mistrza matematyki z
internetu o pomoc
27 lis 15:46
ABC: Podpytuj ,popieram , nauczycielka za coś w końcu wypłatę bierze
27 lis 15:49
janek191:
1)
| | | | −2 + 0 − 0 | | 2 | |
= lim |
| = |
| = − |
| |
| | | | 0 − 0 +5 | | 5 | |
x→
∞
27 lis 16:12