Wykresy funkcji
Igor Francuzik: Wykres funkcji f(x)=√x, gdzie x ∊ <0;4>, przesunięto równolegle wektor u→ =[−3;−2]
i otrzymano wykres funkcji g. Następnie wykres funkcji g przekształcono przez symetrię względem
osi OY i otrzymano wykres funkcji h.
a) ...
b) Napisz wzór funkcji h.
c) Podaj największą i najmniejszą wartość funkcji h.
d) Na podstawie wykresu funkcji g podaj rozwiązanie nierówności g(x) ≥ 0
24 lis 20:28
Sushi:
I w czym masz problem ?
24 lis 20:42
Igor:
24 lis 20:49
Igor: Nie wiem jak wykonać zadanie
24 lis 20:50
mat:

g(x)=
√x+3−2
h(x)=
√−x+3−2
g(x)≥0 ⇔ x∊{1}
24 lis 21:02