matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o rozwiazanie zadania
zeta:
W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym wszystkie krawędzie mają dł 2. Wysokośc tego ostrosłupa jest równa
4 mar 23:23
Godzio:
1
1
x =
d =
2
√
2
=
√
2
2
2
H
2
+ x
2
= 2
2
H
2
= 4 − 2 H
2
= 2 H =
√
2
4 mar 23:26
zeta:
dzięki
4 mar 23:27