matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
proszę o rozwiązanie
anna:
n
nieskończony ciąg a
n
gdzie a
n
=
jest zbieżny do liczby 0
n
2
+4
Oblicz ile wyrazów tego ciągu nie spełni warunku Ia
n
I < ε jeśli ε = 0,05
23 lis 19:14
kerajs:
Rozwiąż:
n
≥0,05 ∧ n∊N
+
n
2
+4
23 lis 19:17
janek191:
n
1
<
n
2
+ 4
20
n= 19
23 lis 19:23
anna:
dziękuję
23 lis 19:42