matematykaszkolna.pl
Mikroekonomia WOZNY: Zad1. Cena dobra A wzrosła o 8%, popyt na dobro B spadł o 2%. Ile wynosi Emp? Jakiego typu to są dobra − podaj przykład. Zad 2. Popyt na herbatę wynosi 100 kg. Cena kawy wzrosła z 5 zł do 5,50 zł za 1 kg. Oblicz przyrost popytu na herbatę gdy Em=1/2. Zad 3. Popyt na dobro X wynosi 2000 szt. przy cenie na dobro Y=20 zł. Po podniesieniu ceny na dobro Y do 25 zł popyt na dobro X wzrósł o 400 szt. Oblicz Emp i określ jakiego rodzaju związek zachodzi miedzy tymi dobrami Ktoś by pomógł w rozwiązaniu
22 lis 18:46
sushi: wzory znasz ?
22 lis 19:00
wredulus_pospolitus: Wybacz studencie ... ale to są zadania na poziomie szkoły podstawowej. Jedyne co musisz zrobić to podstawić do wzoru
22 lis 19:05
WOZNY: Sorki ale to nie moja działka. Chciałem pomóc znajomejemotka
22 lis 19:09
wredulus_pospolitus: To niech znajoma zajrzy do teorii i zobaczy jaki wzór jest. A jeżeli próbujesz jej w ten sposób zaimponować − to dobra rada − ale nie tędy droga.
22 lis 19:11
sushi: Punktowa elastyczność mieszana popytu w punkcie P https://mfiles.pl/pl/index.php/Elastyczno%C5%9B%C4%87_punktowa_popytu
22 lis 19:13
wredulus_pospolitus: Pomijając fakt, że zamiast włączyć 'wujka google' i wpisać "emp wzór" (a na to każdy idiota powinien wpaść) wchodzisz na forum i chcesz gotowca. Marne Twe szanse. Bolesne, ale prawdziwe to są słowa.
22 lis 19:13
sushi: wzory do wyboru do koloru, jak się nie chce oglądać podręcznika akademickiego lub czerpać informacji z wykładu/ćwiczeń https://pl.wikipedia.org/wiki/Mieszana_elastyczno%C5%9B%C4%87_popytu
22 lis 19:15
WOZNY: Wybacz wreduluspospolitus: Nie interesują mnie twoje wykłady na temat tego kto jaka ma wiedze i w jakim celu to robi. Raczej po to jest to forum Zadałem pytanie i liczyłem na odpowiedź, ale niestety Pan Wszechwiedzący ma ból d..y. Wystarczyło tak jak SUSHI dać wzór − dziękiemotka.
22 lis 20:06
wredulus_pospolitus: Chłopie ... przyszedłeś na forum po GOTOWCA do zadań które (teoretycznie) nie są Twoje tylko jakieś kobitki. Nie dość, że sam nie byłeś w stanie wujka google odwiedzić to jeszcze Ty się zajmujesz nie swoimi zadaniami? Ona Ciebie wokół małego palca sobie owinęła.
22 lis 20:09