ptaszki v
heniek: Dzień dobry co oznaczają takie plaszki ∨,∧ . np x=(a∧b)∨(c∧d)=?
18 lis 09:39
janek191:
⋁ − lub
∧ − i
18 lis 09:44
daras: wygugluj "kwantyfikatory" heniek albo otwórz podręcznik
18 lis 09:54
heniek: chodzi mi o prawa logiczne
18 lis 10:02
heniek: z prawa de morgana .
np zaprzeczenie tych wyrażen jest koniunkcja tych dwóch zdań
x=(a∧b)∨(c∧d)=(a∧b)∧(c∧d)
18 lis 10:07
heniek: tego wyrażenia x
18 lis 10:07
wredulus_pospolitus:
nie rozumiem pytania
18 lis 10:23
chichi:
Panie bzdury Pan wypisujesz, wstawiasz se Pan znak równości, jak równość nie zachodzi
18 lis 12:02
chichi:
(1) ¬(p ∨ q) ↔ ¬p ∧ ¬q
(2) ¬(p ∧ q) ↔ ¬p ∨ ¬q
18 lis 12:08
Min. Edukacji: Słusznie ktoś napisał, żebyś najpierw zajrzał do książki to połowę bzdurnych pytań nam
zaoszczedzisz
18 lis 13:15