matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Rozwiąż równanie - liczby zespolone
Malaka:
Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi jak rozwiązać równanie? Kompletnie nie wiem jak zacząć z(z
3
+2i)(z
2
−z+4)=0
17 lis 17:42
ABC:
zacznij od Bacha ... a poważnie z=0 lub z
3
+2i=0 lub z
2
−z+4=0
17 lis 17:44