Problem z udowodnieniem okresu funkcji
Sylwia Jarzyna: Czy funkcje:
f(x) = sin(x2);
f(x) = sin2;
sin|x|;
jest okresowa, bo wydaje mi się, że nie, ale nie wiem jak to udowodnić
17 lis 01:06
Sylwia Jarzyna: f(x) = sin
2x; przepraszam zajdłam x
17 lis 01:08
Sylwia Jarzyna: Przepraszam, f(x)=sin
2x jest okresowe ponieważ:
| | 1 | |
cos2x = 1−2sin2x => sin2x= |
| (1−cos2x) |
| | 2 | |
a
cos2x jest okresowe T=π
17 lis 01:37
I'm back:
Tylko pierwsza nie jest okresowa
17 lis 07:10
Min. Edukacji: mysle, że do rana już to sama udowodniła
17 lis 14:04