1 | ||
res z = 0 | ||
z3−z2 |
1 | ||
f(z) = | ||
z3 − z2 |
1 | 1 | 1 | ||||
f(z) = − | * | = − | (∑ zk) = | |||
z2 | 1 − z | z2 |
1 | 1 | |||
= − | − | − (∑zk) | ||
z2 | z |
1 | −1 | |||
res(f,0) = | * limz→0 [ (z2 * f(z))'] = limz→0 [ | ] = −1 | ||
(2−1)! | (z−1)2 |
1 | 1 |
| 1 | |||||||||||
res(f,0) = | ∮y f(z) dz = | ∮y | dz = | *f(1)(0) = −1 | ||||||||||
2πi | 2πi | z2 | 1! |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |