2 | 2(n−1) | |||
Wiem, że ∏i=1 | = | (do n−1) | ||
i | (n−1)! |
2 | 1 | |||
∑j=1 ( ∏i=j+1 | )* | (do n−1 oba) | ||
i | j! |
2 | 2 | 2 | ||||
A drugi iloczyn po rozpisaniu mam tak | * | *...* | = ? W liczniku myślę, | |||
j+1 | j+2 | n−1 |
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | |||||||||||
j=1 | * | * | * | * | * | * | * | * | * | |||||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 1 |
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | ||||||||||
j=2 | * | * | * | * | * | * | * | * | ||||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 1*2 |
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | |||||||||
j=3 | * | * | * | * | * | * | * | |||||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 1*2*3 |
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | ||||||||
j=4 | * | * | * | * | * | * | ||||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 1*2*3*4 |
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | |||||||
j=5 | * | * | * | * | * | |||||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 1*2*3*4*5 |
2 | 2 | 2 | 2 | 1 | ||||||
j=6 | * | * | * | * | ||||||
7 | 8 | 9 | 10 | 1*2*3*4*5*6* |
2 | 2 | 2 | 1 | |||||
j=7 | * | * | * | |||||
8 | 9 | 10 | 1*2*3*4*5*6*7 |
2 | 2 | 1 | ||||
j=8 | * | * | ||||
9 | 10 | 1*2*3*4*5*6*7*8 |
2 | 1 | |||
j=9 | * | |||
10 | 1*2*3*4*5*6*7*8*9 |
1 | ||
j=10 * | ||
1*2*3*4*5*6*7*8*9*10 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |