| ||||||||
∑od k=0 do p z (−1)k * | *(−1)k*k=0 jak to rozwiązać za pomocą dwumianu Newtona? | |||||||
|
| |||||||||||||||
∑od k=0 do p z (−1)k* | * | =0 przepraszam źle przepisałam zadanie teraz jest | ||||||||||||||
|
| n! | (n−k)! | n! | 1 | ||||||||||||||||||
* | = | * | = | * | |||||||||||||||||||
(n−k)!*k! | (p−k)!*(n−p)! | (n−p)! | k!*(p−k)! |
n! | 1 | p! | n! | p! | ||||||
= | * | * | = | * | = | |||||
(n−p)! | k!*(p−k)! | p! | p!*(n−p)! | k!*(p−k)! |
|
| |||||||||||||||
* | ||||||||||||||||
| ||||||||
∑0p (−1)k | = ... | |||||||
|
|
|
| ||||||||||||||||||||||||||||
* | = | * | |||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||
∑k = 0p[(−1)k | * | ] = | [∑k = 0p[(−1)k | ] = 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |