oblicz pole
kasper: oblicz pole równoległoboku abcd, jeśli wysokość poprowadzona na bok ab ma 6cm oraz kąty
między
bokiem ab i przekątnymi równoległoboku wynoszą 30stopni i 45stopni(odpowiednio dłuższa i
krótsza przekątna).
13 lis 18:30
Sushi:
Rysunek zrobiony ?
13 lis 18:41
kasper:

455
13 lis 18:51
Sushi:
Plus zależności dla trójkąta 30, 60, 90 stopni oraz 45, 45, 90 stopni
Oraz podane h= 6 cm
13 lis 19:02
Mila:

|EB|=h=6cm
|BD|=6
√2cm
|AC|=12cm
| | 1 | | √2+√6 | |
P{ABCD}= |
| *12*6√2*sin105o=36√2* |
| |
| | 2 | | 4 | |
P
ABCD=9(2+
√12)=9*(2+2
√3)
P
ABCD=18(1+
√3)
13 lis 19:03
kasper: dziękuję <3
13 lis 19:17
Eta:

|AB|=a=3
√3+3 h=6
P=ah
P=18(
√3+1)
♣♣♣♣♣♣♣♣
13 lis 20:48