13 lis 10:13
anonim123: Może odpowiedzieć ktokolwiek.
13 lis 10:41
anonim123: czy liczbę zespoloną sprzężoną można w postaci trygonometrycznej tak zapisać r(cos(fi)−i
sin(fi))?
13 lis 12:04
ABC: co wiesz o parzystości/nieparzystości funkcji sinus i cosinus ?
13 lis 12:25
anonim123: funkcje parzyste to te w których zmienia się znak np. cos(−alfa)=cos(alfa) a przy nieparzystych
nie
zmienia się znak ale co mi to daje?
13 lis 12:29
anonim123: da się to rozwiązać prościej?
13 lis 12:33
ABC: to jest prosty sposób
13 lis 12:36
anonim123: ten co ja napisałam w 10:13?
13 lis 12:37
ABC: robisz takie wielkie zdjęcia że nie będę tam zaglądał bo internet mam z komórki i szkoda mi
transferu
13 lis 12:42
anonim123: robiłam układ równań x−iy=re−fi i i x+iy=reifi
13 lis 12:44
anonim123: da się prościej i dokładnie jak?
13 lis 12:46
anonim123: już wiem jak to zrobić prościej
13 lis 15:01