12 lis 23:22
wredulus_pospolitus:
po co

zauważ, że:
e
−iα = e
i(−α) = cos(−α) + isin(−α) = cosα
−isinα
12 lis 23:27
anonim123: Mam dobrze czy źle?
12 lis 23:32
I'm back: Nie potrzebnie Dzielisz przez cosinusa i stanowczo za długo dowodzisz, to się da zrobić w
trzech linijkach
13 lis 00:02
wredulus_pospolitus:
a przy okazji
| | a+(−a) | | a− (−a) | |
sin(a) + sin(−a) = 2sin |
| * cos |
| |
| | 2 | | 2 | |
13 lis 00:44
anonim123: A możesz to rozpisać jak krócej to zrobić?
13 lis 10:08
anonim123: już sobie to rozpisałam i jest prościej dobrze mi wyszło
13 lis 10:56
anonim123: wyszło mi że prawa strona równa się lewa czyli dobrze
13 lis 11:01