10 lis 18:57
anonim123: Bo tam chyba będzie w liczniku i2
10 lis 19:00
wredulus_pospolitus:
i2 jest tam gdzie powinien być
10 lis 19:03
anonim123: A podpunkt f jest dobrze z tego samego linku? Jak mam Im(3i−2) to wychodzi 3i czy 3 ?
Bo myślałam że Imw w podpunkcie d to jest 4i i wychodziło by i2
10 lis 19:12
wredulus_pospolitus:
niech w = x + iy
Re(w) = x
Im(w) = y
związku z tym Im(3i−2) = 3
10 lis 19:13
wredulus_pospolitus:
Re(z) i Im(z) to są liczby RZECZYWISTE
10 lis 19:13
anonim123: Dzięki😄
10 lis 19:16