Kapitalizacja odsetek
daria: Oblicz krańcową wartość kapitału przy założeniu, że liczba kapitalizacji w ciągu roku dąży do
∞.
Liczba lat n=5
Oprocentowanie roczne r=5%
Liczba kapitalizacji w ciągu roku k→∞
Kapitał K=100000 zł
Zupełnie nie wiem jak rozwiązać takie zadanie, proszę o pomoc i z góry dziękuję
9 lis 11:22
I'm back:
Lim 100'000(1 + 5/100k)5k =
9 lis 13:07
I'm back:
To pisze matematyk z podstawową wiedzą o ekonomii, a nie ekonomista (znajcy wzory).
9 lis 13:09
Min. Edukacji: przecież tego nie trzeba liczyć → oo
niech debilny autor tego zadania wskaże nam bank, Który Zakłada takie lokaty zaraz tam popędzę
9 lis 14:05