Granica, sinus
Szkolniak: | | sin(5x5) | |
Wyznaczyć granicę limx→0 |
| |
| | sin(2x2)sin(3x3) | |
Na początku próbowałem de l'Hospitalem, ale w ten sposób bym się zamęczył i wpadłem na to aby
rozpisać to w ten sposób:
| | sin(5x5) | |
limx→0 |
| = |
| | sin(2x2)sin(3x3) | |
| | sin(5x5) | | 2x2 | | 3x3 | | 5x5 | | 5 | |
=limx→0( |
| * |
| * |
| * |
| ) → g= |
| , |
| | 5x5 | | sin(2x2) | | sin(3x3) | | 6x5 | | 6 | |
czy jest ok taki sposób?
7 lis 15:26
ICSP: Hospital nie zadziałał, więc trzeba było chwilę pomyśleć

Jest dobrze.
7 lis 15:34
Szkolniak: Za dużo narzędzi nie znam także polegam tylko na Hospitalu

ale trzeba to zmienić, dzięki za
sprawdzenie
7 lis 15:39