matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
MARTUSIA:
Rzucamy tzry razy monetą. Oblicz prawdopodobieństwo,że za pierwszym razem wyrzucimy orła lub wyrzucimy dokładnie dwie reszki.
4 mar 20:51
driver:
IΩI=8, A={(O,O,O),(O,O,R),(O,R,O),(O,R,R),(R,R,O),(R,O,R)} iAI=6 P(A)=...........
5 mar 21:18