1 | ||
∑n=0∞xn = | ||
1−x |
d | d | 1 | |||
(∑n=0∞xn) = | ( | ) | |||
dx | dx | 1−x |
1 | ||
∑n=0∞nxn−1 = − | (−1) | |
(1−x)2 |
1 | ||
∑n=1∞nxn−1 = | ||
(1−x)2 |
1 | ||
∑n=0∞(n+1)xn = | ||
(1−x)2 |
d | d | 1 | |||
(∑n=0∞(n+1)xn)= | ( | ) | |||
dx | dx | (1−x)2 |
−2 | ||
∑n=0∞n(n+1)xn−1 = | (−1) | |
(1−x)3 |
2 | ||
∑n=1∞n(n+1)xn−1 = | ||
(1−x)3 |
2 | ||
∑n=0∞(n+1)(n+2)xn = | ||
(1−x)3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |