1+2+4+...+2n | |
2n+(32)n |
2n−1 | 1 | 1 | ||||
więc obliczyłem granicę z | wyszło mi | = | =0 | |||
2n+(32)n | 1+∞ | ∞ |
1+2+4+...+2n | ||||||||||
|
1−2n | ||
Sn= | =2n−1 | |
1−2 |
2n−1 | ||||||||||
|
| ||||||||||
|
1−0 | |
=1 | |
1+0 |
3 | ||
a ( | )n to nie jest ∞? | |
4 |
3 | 3n | |||
( | )n = | wg Ciebie licznik rośnie szybciej niż mianownik? ![]() | ||
4 | 4n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |