2−1 | 100+1 | 101 | |||
*1*...*1* | = | ||||
2 | 100 | 200 |
2−1 | |
2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
(1− | )*(1− | )*(1− | )*......(1− | )*(1− | )= | |||||
22 | 32 | 42 | 992 | 1002 |
1 | 3 | 2 | 4 | 3 | 7 | 98 | 100 | 99 | 101 | |||||||||||
= | * | * | * | * | * | ... | * | * | * | = | ||||||||||
2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 4 | 99 | 99 | 100 | 100 |
1 | 101 | |||
= | * | |||
2 | 100 |
1 | n2 − 1 | (n−1)(n+1) | ||||
1 − | = | = | ||||
n2 | n2 | n2 |
1*3 | 2*4 | 3*5 | 98*100 | 99*101 | |||||
* | * | *...* | * | ||||||
22 | 32 | 42 | 992 | 1002 |
1*2*100*101 | 101 | |||
stąd mamy: | = | |||
22*1002 | 2*100 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |