1 | 1 | |||
c) log14 8 + log8 | = log2−2 23 + log23 | = | ||
4 | 4 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
= − | log2 23 + | log2 | = − | *3 log2 2 + | *(−2) log2 2 = | |||||
2 | 3 | 4 | 2 | 3 |
3 | 2 | 13 | ||||
= − | − | = − | ||||
2 | 3 | 6 |
1 | ||
W II wierszu zbędny jest log2 2 po | *(−2). | |
3 |
1 | 1 | |||
= log2 413 − log213 4 = | log2 4 − 3 log2 4 = | *2 − 3*2 = | ||
3 | 3 |
1 | ||
= − 5 | ||
3 |
8 | 1 | |||
= log3 23 − log3 72 = log3 8 − log3 72 = log3 | = log3 | = − 2 | ||
72 | 9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |