matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Pochodna funkcji
Człowiek:
Podać równanie stycznej do wykresu funkcji f(x)=
3
√
x
w punkcie A(1,1).
1 lis 21:36
ABC:
i problem polega na ?
1 lis 21:37
mat:
1
2
y=
x+
3
3
1 lis 21:53
janek191:
f(x) =
3
√
x
= x
1
3
więc
1
f '(x) =
*x
−
2
3
3
1
f '(1) =
3
1
y =
x + b A =(1,1)
3
1
2
1 =
*1 +b ⇒ b =
3
3
1
2
Odp. y =
x +
3
3
2 lis 08:39