matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Arytmetyka
anonim123:
n
k
n−k
p−k
n
p
p
k
*
=
*
https://zapodaj.net/aa76a0df96985.jpg.html
Jak to zrobić czy dobrze zaczęłam?
31 paź 21:33
Szkolniak:
n
k
n−k
p−k
n!
(n−k)!
L=
*
=
*
=
k!(n−k)!
(p−k)!(n−k−p+k)!
n!
1
=
*
=
k!
(p−k)!(n−p)!
n!
p!
=
*
=
k!
p!(p−k)!(n−p)!
n!
p!
n
p
p
k
=
*
=
*
=P, cnw.
p!(n−p)!
k!(p−k)!
31 paź 21:42
anonim123:
Dzięki 😏
31 paź 21:49
Kacper:
Można też podać prosty dowód kombinatoryczny, czyli historyjkę, za pomocą której się takie coś dowodzi
1 lis 07:04
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick