31 paź 19:03
wredulus_pospolitus:
źle
31 paź 19:35
anonim123: A jak to powinno być zapisane?
31 paź 20:00
wredulus_pospolitus:
∀n∊N { (x>1 ∧ x|n) ⇒ (n=x ∨ n = 1) }
to daje nam, że jeżeli x>1 i x podzielne przez n, to n=x lub n=1
31 paź 20:37
anonim123: Dzięki 😏
31 paź 21:42
2 lis 13:40
chichi:
Co to w ogóle za zapisy

Do wyrwania ta kartka
2 lis 13:43
anonim123: A pomyliłam to podpunkt h
2 lis 13:46
anonim123: jak to trzeba zrobić?
2 lis 13:52
chichi:
Nie zmienia to faktu, że do wyrwania. Spałaś na logice, kup w końcu podręcznik, bo to nie jest
już nawet śmieszne... I Ty mi mówisz, że Ty chcesz matematykę studiować.. Proszę Cię
2 lis 13:53
anonim123: a możesz napisać jak to zrobić?
2 lis 13:55
chichi:
2a+(1∨2) co to do cholery jasnej w ogóle jest?
2 lis 13:58
anonim123: nie wiem jak zapisać że dzielenie przez 2 daje resztę zadaną a nie tą co wpisałam
2 lis 14:00
chichi:
Po pierwsze sam zapis, normalnie słabo mi się robi jak to czytam. Po drugie jak można przy
dzieleniu przez 2 dostac resztę 2... Przecież samo polecenie mówi, że te reszty to 0 lub 1...
2 lis 14:00
anonim123: tak jakoś pomyliłam zadania i połączyłam zadanie g i h
2 lis 14:02
chichi:
No właśnie, nawet nie wiesz co piszesz, tylko wciskasz jakiś schemat
2 lis 14:03
anonim123: a tak x|2=a*2+1 lub a*2+2?
2 lis 14:07
anonim123: jak to zrobić?
2 lis 14:15
anonim123: już wiem dla każdego x należącego do całkowitych istnieje a należące do całkowitych
x|2=a*2+1lub 2a
2 lis 14:24
anonim123: x=a*2+1 lub a*2
2 lis 14:33
chichi:
To źle wiesz
2 lis 14:34
anonim123: A po poprawie w 14:33?
2 lis 14:37
chichi:
x=5∨krzesło∨8∨−69, Ty takie zapisu stosujesz, czy Ty tego nie widzisz co ty wypisujesz?
2 lis 14:44
2 lis 14:54
2 lis 15:04
anonim123: A jak będzie z 20:37 bez znaku dzielenia bo nie wolno nam go używać to trzeba wprowadzić
dodatkową zmienną?
2 lis 19:26
anonim123: Proszę o pomoc bo dopiero teraz się dowiedziałam że nie można używać dzielenia i muszę zmienić
Część rozwiązań dzisiaj 😄
2 lis 19:47
chichi:
Proszę w końcu zacząć myśleć, pozdrawiam
2 lis 19:49
2 lis 19:54
anonim123: ?
2 lis 20:24
anonim123: ?
3 lis 09:23