8sin(20)cos(20)cos(40)cos(80) | sin(160) | 1 | ||||
cos(20)cos(40)cos(80)= | = | = | ||||
8sin(20) | 8sin(20) | 8 |
1 | ||
cos(60o−x)*cos(x)*cos(60o+x)= | cos(3x) | |
4 |
1 | 1 | |||
cos(40o)*cos(20o)*cos(80o) | *cos(60o)= | |||
4 | 8 |
1 | √3 | 1 | √3 | |||||
( | cos(x)+ | sin(x))cos(x)( | cos(x)− | sin(x))= | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | 3 | |||
( | cos2(x) − | sin2(x))cos(x) | ||
4 | 4 |
1 | |
(cos2(x) − 3sin2(x))cos(x) | |
4 |
1 | |
(cos2(x) − sin2(x) − 2sin2(x))cos(x) | |
4 |
1 | |
(cos(2x) − 2sin(x)sin(x))cos(x) | |
4 |
1 | |
(cos(2x)cos(x) − sin(x)(2sin(x)cos(x))) | |
4 |
1 | |
(cos(2x)cos(x) − sin(2x)sin(x)) | |
4 |
1 | |
(cos(2x+x)) | |
4 |
1 | |
cos(3x) | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |