n2+1 | ||
cn = | ||
n! |
cn+1 | (n+1)2+1 | |||
Po wykonaniu | wyszlo mi | i nie mam pojęcia co dalej | ||
cn | (n+1)(n2+1) |
(n+1)2+1 | n+1 | 1 | |||
= | + | ||||
(n2+1)(n+1) | n2+1 | (n2+1)(n+1) |
n+1 | ||
2*(n+1) < n2+1 −−−> czyli | < 1/2 | |
n2+1 |
1 | 1 | |||
(n2+1)(n+1) > (9+1)*(3+1) = 40 −−−> czyli | < | |||
(n2+1)(n+1) | 40 |
cn+1 | ||
czyli dla n>2 na pewno mamy | < 1 | |
cn |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |