Oblicz koszty Internetu.
Marco: Witam,
Mam zadanie informatyczno matematyczne,
Ile kosztuje 1GB, internetu skoro koszt 100KB kosztuje 29 gr.
Należy przyjąć następujace dane :
1 MB = 1024 KB, 1GB = 1024 MB
Proszę o pomoc bo ja się pogubiłem.
26 paź 19:48
Szkolniak: Mi wyszło że 1GB internetu kosztuje 304087.04 gr., ale nie jestem pewien więc może ktoś jeszcze
się wypowie
26 paź 21:35
Filip: 0.29*1024*1024gr
26 paź 22:04
Marco: Tylko to równanie ma sens gdyby 29 gr kosztował 1kb, tu cena jest podana za 100kb
27 paź 16:12
STd: 1GB = 1024MB = 1 048 576 KB
1 048 576 KB / 100 KB * 0.29 zł = 3 040.87 zł
27 paź 16:41
13: 100kb*10,24= 1024 kb ( 1 mbv ) * 1024 = 1gb zatem 0,29 * 10,24 * 1000 = 3040,87 pln za 1gb
27 paź 19:53
Qulka: Marco: dlatego Filip wpisał w 0,29 gr bo podzielił na 100 cenę za 100kB i uzyskał cenę za 1kB
27 paź 22:24