matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
liczby zepolone nierówności
wz7475:
czy macie pomysł na te nierówności? 0 ≤ arg(jz
3
) < π Im(z
4
) < 0 Re
z + j
z − j
≤ 0
25 paź 14:25
wredulus_pospolitus:
(b) z
2
= ( (x
2
−y
2
) + 2xyj) z
4
= Re(z
4
) + 2(x
2
−y
2
)2xyj Im(z
4
) = 4xy(x
2
−y
2
) i masz taki oto wiatraczek:
https://www.wolframalpha.com/input/?i=4xy%28x%5E2-y%5E2%29+%3C+0
25 paź 14:28
wredulus_pospolitus:
(c)
z+j
x + (y+1)j
(x + (y+1)j)(x − (y−1)j)
=
=
= ...
z−j
x + (y−1)j
x
2
− (y−1)
2
25 paź 14:30
kerajs:
a)
π
π
π
0≤
+3α<π ∨ 2π≤
+3α<3π ∨ 4π≤
+3α<5π
2
2
2
25 paź 20:38
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick