matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Podzielność
Vio:
Dlaczego x:y:z = (x/y) * 1/z oraz = (x/z)*1/y
24 paź 17:45
chichi:
x
1
1
x
1
x
1
1
x:y:z =
*
*
=
*
=
*
= x*
1
y
z
y
z
z
y
yz
x
y
x
x:y:z =
=
z
yz
24 paź 18:04