matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Prawdopodobieństwo
Olek:
1
2
1
Wiadomo że P(A
c
∩ B
c
) =
, P(A
c
) =
, P(A∩B) =
. Ile wynosi P(B),
2
3
4
P(A
c
∩B)? P(A
c
∩ B
c
) = Ω \ P(AuB) = P(AuB)
c
1
1
P(AuB) = 1 − P(AuB)
c
= 1 −
=
2
2
5
P(B) = P(AuB) + P(A∩B) − P(A) =
12
1
P(A
c
∩B) = P(B\A) = P(B) − P(A∩B) =
6
Czy to będzie jakoś tak?
22 paź 21:16
student:
ok
22 paź 21:24