matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Znajdź funkcję rzeczywistą f taką, że:
xMOROx:
Znajdź funkcję rzeczywistą f taką, że: ctg(4x) = f(ctg(x))
22 paź 18:56
jc:
y=ctg x
1
1
h(y)=ctg 2x =
(y −
)
2
y
f(y)=h(h(y))
22 paź 19:44