Log
Kacper: | | x3 | | y | |
2 log |
| − 3 log x2 z = 2 log ( |
| )−1 − 5 log z |
| | y | | z | |
Wykaż, że dla dowolnych x, y, z ∊ R+ podana równość jest prawdziwa
20 paź 20:43
Szkolniak: Wszystkie te zadania polegają na tym samym.. próbujesz przynajmniej coś sam czy tylko chcesz
gotowca?
20 paź 20:55
Kacper: Nie kumam tego
20 paź 21:05
Kacper: Pomoże ktoś?
20 paź 21:38
mat:
L=2(3logx−logy) −3(2logx+logz)= 6logx−2logy−6logx−3logz =
= −2logy +2logz−5logz = 2( logz−logy)−5logz =
| | z | | y | |
= 2log |
| −5logz = 2log( |
| )−1 −5logz=P |
| | y | | z | |
20 paź 21:47