matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Naszkicuj wykres funkcji względem osi X
we:
Naszkicuj wykres funkcji h(x) = −f(x−2), jeśli wykres funkcji f wygląda następująco: f(x)= IxI + 1
20 paź 17:59
Mila:
f(x)=|x|+1
→T
[2,0]
⇒
y=|x−2|+1
następnie symetria względem OX⇒
y=−(|x|+1)
20 paź 18:29