matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
narysuj zbiory liczb zespolonych
studenciak:
Na płaszczyźnie zespolonej narysuj zbiory liczb zespolonych spełniające warunki: a)arg(z)=π
π
π
b)
<arg(z−1)≤
6
3
Proszę o pomoc
19 paź 12:28
Mila:
19 paź 20:22
Mila:
1)
π
√
3
tg
=
6
3
π
tg
=
√
3
3
2) x>1 i
√
3
√
3
x−
<y<
√
3
x−
√
3
3
3
Półproste zawierają się w podanych prostych
19 paź 20:37