π | ||
Wyznacz okres podstawowy funkcji f(x)=sin(x+ | ) | |
2 |
π | π | |||
f(x+T)=sin(x+T+ | ) tutaj chciałem podstawić T+ | =2π ale odpowiedź to 2π, ktoś wie | ||
2 | 2 |
π | π | |||
( f(x) = sin(x+ | ) ⇒ f(x+T0) = sin(x+ | +T0) ) ⇒ T0 = 2π ![]() | ||
2 | 2 |
π | ||
Wykres funkcji sin(x+ | ) powstał poprzez przesunięcie wykresu funkcji sin(x) o wektor | |
2 |
π | ||
[− | , 0], zatem okres nie ulega zmianie w wyniku takiego przesunięcia ![]() | |
2 |
π | ||
sin(x+ | )= cosx to T=2π | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |