matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
proszę o rozwiązanie
anna:
Liczba log
3
4 jest równa
1
1
a)
b) log
2
9 c)
d) log
2
√
3
log
2
√
3
log
2
9
2
log
3
4 = 2log
3
2 =
log
3
2
ale nie ma takiego wyniku
17 paź 20:57
ABC:
1
1
log
3
4=
=
log
4
3
log
2
√
3
17 paź 20:59
wredulus_pospolitus:
2
jak już to
log
2
3
nie staraj się z jednego przejść do drugiego ... przerób odpowiedzi:
1
1
a)
=
= 2log
3
2
log
2
√
3
1
log
2
3
2
b) log
2
9 = 2log
2
3
1
1
1
c)
=
=
log
3
2
log
2
9
2log
2
3
2
1
d) log
2
√
3
=
log
2
3
2
teraz już widzisz która odpowiedź pasuje
17 paź 21:01
anna:
dziękuję
17 paź 21:20