matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
oblicz granicę
mat88:
n+3
a) an= (
)
2n
n
17 paź 15:49
I'm back:
Granicą Eulera się kłania i prosi o wykorzystanie
17 paź 15:54
janek191:
a
n
= [( 1 +
3
n
)
n
]
2
więc lim a
n
= [e
3
]
2
= e
6
n→
∞
18 paź 15:11