Znajdź wszystkie liczby zespolone z
studenciak: Znajdź wszystkie liczby zespolone z spełniające równanie, przedstaw rozwiązanie w postaci
trygonometrycznej i sporządź rysunek.
z6=−2+2√3 i
17 paź 11:35
wredulus_pospolitus:
i student w którym momencie napotyka na problem ?
17 paź 11:42
studenciak: student napotyka problem zaraz po przeczytaniu treści zadania
17 paź 11:53
janek191:
Oblicz pierwiastki stopnia 6 z liczby −2 + 2√3 i
17 paź 15:19
Mila:
|−2+2
√3i|=
√4+4*3=4
φ∊II ćwiartki
| | 2π | | 2π | |
z6=4*(cos |
| +isin |
| ) |
| | 3 | | 3 | |
| | | | | |
zk=6√4*(cos |
| )+i sin |
| ), gdzie k∊{0,1,2,3,4,5} |
| | 6 | | 6 | |
| | 2π | | 2π | |
z0=6√4(cos |
| +i sin |
| ) |
| | 9 | | 9 | |
licz dalej sam
18 paź 17:21