matematykaszkolna.pl
DBN daras: Podobno dzisiaj dzień brakującego nauczyciela i...moderatora emotka http://fizyka.pisz.pl/forum/7000.html
14 paź 10:18
ite: Praktyczniej będzie uwagi dotyczące forum fizycznego zgłaszać jego użytkownikom na tamtym forum. Nawet jeśli oba fora mają tych samych moderatorów (ale nie wiem, czy tak jest).
14 paź 11:59
: jego użytkownikom dooooobreeee
14 paź 18:35
Kacper: Mam możliwość moderacji postów na forum matematycznym, na fizycznym nie. Nie mam pojęcia kto tam może to robić 🤔
14 paź 18:48
kerajs: O ile pamiętam, to podczas wakacji w jednym z (bezzasadnie i bezprawnie) cenzurowanych, a potem (równie bezzasadnie i bezprawnie) skasowanych tematów poruszano kwestię forum fizycznego. Mam wrażenie, iż szef Jakub tam napisał iż nie ma moderatora zajmującego się tym forum, a Mila podjęła się zrobić tam jakieś porządki. A zmierzam do tego, że wbrew sugestii ite, właśnie tu (na forum matematycznym) trzeba wnosić o interwencje. PS Nauczyciele to mają dobrze, nie tak jak zwykli rodzice. Dzięki dniu wolnemu mogą (o ile nie wybrali się na półobowiązkowe wycieczki) zaopiekować się swoimi dziećmi które nie idą do szkoły, bo nauczyciele mają wolne.
14 paź 23:35
chichi: Nauczyciel to osoba pomagająca rozwiązać problemy, których bez niej nie miałeś
14 paź 23:41
Mariusz: Widzę że chichi to zwolennik Mikkego Czy mają aż tak dobrze ? Niby mają 18 godzin w tygodniu , 2 miesiące wakacji i do tego uzbierałby się jeden miesiąc ferii w ciągu roku szkolnego ale trzeba też doliczyć czas na przygotowywanie i sprawdzanie klasówek i sprawdzianów itp Do tego te dorastające dzieciaki też mogą sprawiać problemy
15 paź 09:30
ABC: Ja jestem zwolennikiem zasady: chciałeś być psem, to szczekaj . Każdy pracownik oświaty wie na co się pisał. Robiłem w życiu różne rzeczy oprócz bycia nauczycielem, i jeśli Czarnek przeforsuje swoje najnowsze propozycje reform znajdę sobie jakieś inne zajęcie emotka
15 paź 09:48
chichi: No dobra to stare pokolenie nauczycieli wymrze i nie będzie miał kto uczyć, bo już nikt nie będzie chciał być tym 'psem' P. S. @Mariusz proszę Cię hah, myśl tę zaczerpnąłem z facebooka
15 paź 09:53
ite: Na forum fizycznym nikt poświęca czasu na udzielanie sensownych odpowiedzi, tutaj też nikt nie jest zainteresowany lepszym działaniem forum fizycznego. Bez grupy osób, które wkładają czas i pracę, tamto forum nie będzie niczym więcej niż miejscem do uzyskiwania odsłon. Takie mechanizmy tam (i tu zresztą też) działają, po co winić za to moderatorów?
15 paź 12:01
ite: 09:53 żadne pokolenie nauczycieli nie będzie czekać "do wymarcia", po prostu w większości odejdą do innej pracy. Akurat im, osobom przez lata zajmującym się uczeniem, nie będzie trudno nauczyć się czegoś nowego i poradzić sobie w nowej pracy.
15 paź 12:06
15 paź 14:11
ABC: Ukraińcy i Ukrainki będą rdzeniem kadry oświatowej za jakieś 10−15 lat i dobrze będzie, już teraz wielu z nich uczy angielskiego nie znając dobrze polskiego, dzieci i rodzice lekko wkur.. ale co robić jak ludzi nie ma emotka
15 paź 15:19
Kacper: Jak tak cudownie być nauczycielem to czemu coraz częściej słyszymy o brakach kadrowych w szkołach? Zapraszam wszystkich do szkół. 😁
15 paź 15:22