zbiory
xyz:

Czy zaznaczone części na niebiesko to (A∩B∩C')∪(A∩B'∩C')∪(A'∩B∩C)∪(A'∩B'∩C) ?
13 paź 19:30
xyz: czy to bedzie (a∪(b∩c))/(a∩b∩c) ?
13 paź 21:40
ite: A gdzie jest zaznaczone (A'∩B'∩C) ?
13 paź 22:02
xyz: a czy zapis 21.40 jest ok?
14 paź 12:37
ite: 21:40 nie zgadza się, tak samo jak zaznaczenie na rysunku
(A∩B∩C')∪(A∩B'∩C')∪(A'∩B∩C)∪(A'∩B'∩C) =
/korzystam z prawa rozdzielności iloczynu względem
sumy zbiorów/
= (A∩C')∪(C∩A') = (A\C)∪(C\A)
14 paź 13:07
xyz: a czy da sie to zapisac bez dopelnienia zbiorow? jakos prosciej ?
14 paź 14:09
xyz: chodzi mi o rysunek tam nie ma czesci wspolnej wsztstkich zbiorow, reszra zaznaczona jestz jak
to zapisac mozna?
14 paź 14:10
xyz: tutaj zbior c nie bedzie caly wykazany tylko czesci wspolne poza a∩b∩c
14 paź 14:12
xyz: jak zapisac to co jest na rysunku? czemu zapus z 21 40 jest zly?
14 paź 14:13
ite:
Nie umiem zapisać podanej w pierwszym wpisie sumy prościej niż 13:07 → (A\C)∪(C\A).
W tym zapisie nie występuje dopełnienie któregokolwiek zbioru.
Zbiór zapisany o 21:40 nie jest równy sumie zbiorów, która jest podana w pierwszym wpisie,
ale opisuje zbiór zaznaczony niebieskimi kropkami w pierwszym wpisie.
14 paź 14:46
xyz: ale tylko lewa i prawa strona zbioru C wchodzi w sklad rozwiazania, dolna czesc C nie wchodzi
nie ma tam zaznaczonych kropek... nie wiem czemu suma C pomniejszone o A
14 paź 14:59
ite:
W pierwszym wpisie podana suma zawiera zbiór (A'∩B'∩C), na rysunku nie jest zaznaczony.
Dlatego 22:02 zapytałam o ten zbiór, nazywasz go "dolną częścią".
Powtórzę jeszcze: na rysunku jest inny zbiór niż zapisany za pomocą sum z 19:30 i z 13:07.
Sprawdź, co masz wyjściowo w poleceniu: podany rysunek czy podaną sumę. Tylko Ty znasz to
polecenie, więc się do niego stosuj.
14 paź 15:27
xyz: Rysunek jest prawidłowo sporządzony ale jak go rozpisać?
14 paź 15:31
xyz: rysunek jest prawidłowo sporządzony czy opisuje go działanie (a∪(b∩c))/(a∩b∩c)
14 paź 15:32
xyz: czy rysunek opisuje (a∪(b∩c))\(a∩b∩c)

?
14 paź 15:33
ite: tak
14 paź 15:34