2x3 −2x +3 | ||
f (x) = | w punkcie | |
1−3x |
− 3 | − 9 | 3 | 3 | |||||
A) (1, | ) B ( 1, | ) C) ( −1 , | ) D) (−1; | ) | ||||
2 | 2 | 4 | 2 |
(6x2 −2 )(1−3x) − (2x3 −2x +3)*(−3) | ||
f,(x) = | ||
(1−3x)2 |
(−12x3 +6x2 −7) | ||
f,(x)= | ||
(1−3x)2 |
−16 | 15 | 25 | ||||
l: 25y + 16x − 15 =0 ⇒ y = | x + | k ∟ l y = | x +b | |||
25 | 25 | 16 |
−12x03+6x02+7 | 25 | ||
= | |||
(1−3x0)2 | 16 |
−12x3+6x2+7 | ||
f'(x) = | ||
(1−3x)2 |
3 | 3 | |||
f(1) = − | ∧ f(−1) = | |||
2 | 4 |
25 | ||
Wiemy iż f'(x0) = a oraz z wiadomości iż a = | więc należy tylko sprawdzić: | |
16 |
25 | 25 | |||
Czy f'(−1) = | czy f'(1) = | , jak się okazuje to pierwsze jest prawdziwe, | ||
16 | 16 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |