Element odwrotny
Kamil: Mam znaleźć element odwrotny (prościej − wyznaczyć b)
5log5(a)*log5(b)=0
Jedyne co mi przychodzi na myśl to blog5(a)=0 ale dalej nie mam pojęcia
13 paź 18:45
wakacje: log
5(a)*log
5(b)=log
5(0)
log
5(b)=log
a(0)
b=5
loga(0)
O to chodzi? Ale czy istnieje log
a(0)?
13 paź 18:51
Kamil: W wyniku powinien być b=51/log5(a) gdy a jest R+ \ {1}
13 paź 18:59
wakacje: No to twoje równanie nie wygląda przypadkiem tak: 5log5(a)*log5(b)=5?
13 paź 19:06
chichi:
∀x∊IR ( 5x > 0 )
13 paź 19:10
Kamil: A no tak bo mój element neutralny to 5. Dziękuje bardzo!
13 paź 19:10