|
|
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||
+ | + | + ... + | + | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| n(n+1) | ||||||||
= | |||||||||
2 |
| k(k+1) | n(n+1)(n+2) |
| |||||||||||||||||
∑k = 1n | = ∑k=1n | = | = | |||||||||||||||||
2 | 6 |
n(n+1)(n+2) | ||
skąd to | ? | |
6 |
k(k+1) | 1 | |||
∑k=1n | = | [ ∑k =1n k2 + ∑k = 1n k ] = ... | ||
2 | 2 |
n(n+1)(n+2) | ||
= | ||
6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |