matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Przedstaw równania
bebetoro:
Przedstaw równania w postaci algebraicznej, trygonometrycznej i wykładniczej
√
3
−i
a)
−1+
√
3
i
b) (√3−i)
6
10 paź 15:03
wakacje :
√
3
−i
(
√
3
−i)(
√
3
i+1)
3i+
√
3
+
√
3
−i
a)
=
=
=
√
3
i−1
(
√
3
i−1)(
√
3
i+1)
−4
i+
√
3
√
3
1
=
=−
−
i
−2
2
2
10 paź 15:12