matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
Szukane e
Kamil:
Mam działanie 5
log
5
(a)*log
5
(e)
=a Wiem, że jest to a
log
5
(e)
=a ale dalej już nie mam pojęcia potrzebuje wyznaczyć e (w odp jest równe 5)
8 paź 00:30
mat:
a
log
5
e
=a
1
log
5
e=1 e=5
8 paź 00:36
Kamil:
Dziękuje!
8 paź 00:54