proszę o rozwiązanie
anna: liczba log
√212
| | 1 | | 2 | | 4 | |
a) |
| b) |
| c) |
| |
| | log√24 | | 2+log√34 | | log√32 | |
log
√23 + log
√24 = log
√23 + 4
ale nie ma takiego wyniku
7 paź 08:11
ite:
d/ prawidłowa odp.
spróbuj przekształcić wyrażenie wyjściowe do postaci logarytmu o podstawie {p}3
7 paź 10:05
ite: podstawie √3
7 paź 10:05
anna: proszę o obliczenie krok po kroku bo chyba robię błędy
10 paź 20:34
mat:
log
√23+log
√24 = log
√23+4
| | log√33 | | 2 | | 4 | |
log√23= |
| = |
| |* |
| |
| | log√3√2 | | log√3√2 | | 4 | |
więc otrzymujesz
| | 8 | |
W odp: d powinno być |
| + 4 |
| | log√34 | |
sprawdź czy dobrze przepisałaś odp : d ?
10 paź 22:43
anna: dziękuję
mat 10 paż 22:43 ma racje odpowiedż jest taka ja się pomyliłam przy przepisywaniu
jeszcze raz dziękuję
11 paź 06:43