5 paź 22:50
5 paź 22:52
anonim123: Nie wiem jak z telefonu wstawić zdjęcie nie do góry nogami mimo to może ktoś pomóc?
5 paź 22:53
wredulus_pospolitus:
wygląda ok
5 paź 22:58
anonim123: Dzięki
5 paź 23:00
wredulus_pospolitus:
tylko po cholerę tam 'r' masz

bez 'r' byłyby tylko 4 przypadki − mniej pisania, łatwiej się nie pomylić
można tez było zauważyć, że:
p ∧ ~q = 1 ⇔ p=1 ∧ q = 0
stąd:
(p ∧ ~q) ⇒ 0 = 0 ⇔ p=1 ∧ q = 0 (dla pozostałych daje nam to 1)
natomiast p ⇒ q = 0 ⇔ p=1 ∧ q = 0 (dla pozostałych daje nam 1)
i koniec
5 paź 23:00
anonim123: dzięki rzeczywiście źle popatrzyłam na złożenie zdań i uwzględniłam też jakieś zdanie r a można
łatwiej
6 paź 18:04